Dette års vintertur er gået til Gent, Belgien.
I år var rejsefællen Jesper ikke med men det var til gengæld Ina.

Hvor er det nu Gent ligger kan jeg høre flere spørge.
Jo, Gent ligger ca. 60 km vest for Brussel.
Det er en hyggelig by at besøge. I centrum er alt brostensbelagt med toppede brosten. Man må passe på at man ikke skvatter rundt.
Byen er præget af kæmpe katadraler hvoraf en skal nævnes, Sin Bavo’s Katedral med ikke mindre end 22 altre. I centrum og i nærmest forlængelse af hinanden står tre af disse kæmper med en fjerde lige overfor.
Her kan vores hjemlige Roskilde Domkirke godt pakke sig!

Byen er bygget op omkring en kæmpestor borg bygget i 1100 tallet. Denne er mulig at bestige ad snørklede trapper og udsigten over byen er flot.
Rundt omkring i Borgen er der udstillinger af bla. våben, toturkælder og fangekældre.

Der er mange museer som er værd at besøge. Som nogle få kan nævnes Design Museet, og det psykiatriske hospitals museum som kan fremvise skulpturer og kunst fremstillet af indlagte patienter. Et righoldigt udvalg af dårekiste, den tids lægeredskaber og viden indenfor psykiatrien, samt et stort udvalg af konserverede kropsdele.

Centrum er præget af mange gode spisesteder og cafeer og ikke mindst chokolade forretninger hvor man kan købe sig en fed overvægt til 🙂
Menuskiltene er dog ganske umulige at tyde for alt står på flamsk, som er en grundig blanding af hollansk, fransk, tysk med et tvist af en særlig blanding belgisk!

Mange kanaler bugter sig igennem byen hvor man om sommeren kan blive sejlet rundt og se byen fra denne kant.
Efter kl. 18 er byen dog stort set død men folk flokkes i dagtimerne livligt i gaderne ind og ud og forbi sporvogne som kører med få minutters intervaller i dagtimerne.
Folk i byen er utrolige hjælpsomme og glade for at kunne hjælpe og man føler egentlig aldrig at man kan fare vild.

Efter en uges ophold vendte jeg atter snudeskaffet hjemad, hovedet fyldt til bristepunktet af flamske gloser.

Fakta:

Befolkningsantal: ca. 65.000
Sprog: Flamsk, fransk, tysk
Religion: Katolisisme
Medlem af EU
Møntenhed: Euro