USA – Orlando, januar 2016

Efter en lang og tiltrængt vinter og et år fyldt med helbredsproblemer dragede jeg og min faste rejseven vestpå.

Jeg havde bedt Jesper om at finde et sted med garanteret sol og varme og op kom to foreslag: Aruba og Florida.
Jeg anede ikke hvor Aruba befandt sig, men efter at have konsulteret et verdenskort fandt jeg ud af at Aruba lå nord for Venezuela, tæt på Columbia og Panama, altså ude i Vestindien.

Jeg kom dog i tvivl om hvorledes jeg skulle håndtere den lange tur, så det korte af det lange blev, at jeg valgte det sikre kort, Florida, hvilket desværre viste sig at være a big mistake.
Dagstemperaturer på Aruba omkring 30 gr. Florida, Orlando ca. 14-18 gr.

Rejsemålet blev nemlig badekars-ferie i Orlando .
Flyturen i Norwegian Dreamliner’en på 1. kl gik strygende. De 10 timer fløj af sted, og vi kom friske og udhvilede frem.
Fangede en shuttle i lufthavnen og af sted til hotellet, Sheraton Resort i byen Buena Vista.

Dejligt hotel med god morgenbuffet. Restauranten dog noget dyrt, så vi spiste ude i byen….indtil pungen pludselig blev lidt tynd og gennemsigtig.
$ var nemlig steget temmelig meget så alt var dyrt.
Vi endte såmænd med at klippe mad-rabatkuponer ud af bladene og på den måde sikrede os lidt nedslag i prisen – Aldrig havde jeg troet, at jeg skulle synke så dybt, men det kan jo blive småt for enhver 🙂

Vi fik slappet af og fik ladet batterierne op. Der blev hørt lydbøger og badet i badekaret. Det var dejligt at kunne sænke sig ned i karet med kun næsen ovenover, og på den måde få varmen.
Vi havde en del solskinsdage, men også med blæst så det føltes koldt. Der var dog også dage med ca 8 gr. og med kraftig blæst, 12m/s, og så føltes det pludselig som 4 gr.
Det skal siges, at vejret var ekstraordinært koldt i netop de to uger vi befandt os dér. En kæmpe sne-og frost bølge havde faktisk ramt hele østkysten fra New York og helt ned til Georgia, og faktisk også lidt af det nordlige Florida.

Vi lejede en SUV for et par dage, og den var spritny, og vi var de første til at køre den. Wauw, lækker bil, total lydsvag, og ikke en fedtplet nogen steder.


Vi kørte til St. Petersburg ude på vestkysten af Florida, hvor vi besøgte en kæmpe botanisk have, hvor man havde samlet eksotiske planter og træer igennem 100 år.
Det tog ca. 4 timer at gå igennem haven, og det var spændende at se så mangeartede vækster og former.
Se mappen Sunken Gardens

Hurtige fakta
Orlando er en amerikansk by i delstaten Florida. Den er hovedsæde i amtet Orange County. Byen har 235.860 indbyggere, med forstæder når indbyggertallet op på 2.082.628.Wikipedia

Befolkningstal:
255.483 (2013)
Areal:
286,7 km²
Arbejdsløshedsprocent:
4,5% (apr. 2015)

Flere dage gik med ren nydelse og afslapning og således endte denne januar ferietur med en behagelig flyvetur hjem.